Stupid snatcher!

Assalamualaikum.

Sebelum aku blah pergi menembak, aku nak citer lagi satu stori yang buat mood aku merundum jatuh. Membuat kan aku geram pagi-pagi. Three hours spending time looking for my precios seluar kecik. Kalau kat Malaysia ni panggil spender. Cari kat kamus, takde pun perkataan tu. Kamus aku ni yang tak cukup ilmu ataupun spender tu bukan bahasa inggeris. Aku tak tahu.

Berhempas pulas cari disetiap pelusuk rumah, tapi masih juga tak jumpa. Pastu aku surrender, maybe cousin aku sim pan, letak kat mana-mana. Bila cousin aku dah bangun, aku tanya la. Tapi dia cakap dia tak simpan pun. Buat malu aku je tanya. Then dengar pula ngomelan sorang lagi cousin aku. Eh, looking for the same thing as me. So aku pun bagitau la yang aku pun cari benda tu. Masing-masing garu kepala.

Apa yang aku ingat, semua spender aku tu aku jemur kat belakang sebab aku baru je basuh. Cousin aku pun sama. Akhirnya, kami buat keputusan yang spender kami tu dah kena curi. Argghh!! Tak pernah dalam hidup aku ni kena curi lebih-lebih lagi spender. Apalaaaa. Benda tu yang orang dah pakai pun nak curi ke? Bodoh punya pencuri. Tak boleh ke pergi beli sendir hah?? Nak juga pakai yang bekas. Bodoh!

Geli dowh pencuri bongok tu. Nasib baik je aku ni pembersih. Kalau ada kurap sana sini baru dua tau! Ish!! Pasni terpaksa la aku pergi beli suar kecik baru. Alaaaa, geram la. kalau curi atu dua je takpe la kot tapi ni dia curi spender aku tuk sebulan. Sape tak geram? arghhh!! Tapi...dia ada bagi tinggal aku satu. Baik betul hati pencuri tu. Bongok!
Takpe la, ada hikmah kot. Biar je la. Tapi buat masa ni aku tak mampu nak beli spender jenama yang macam dulu-dulu tu. Mungkin pasni aku pakai yang harga rm30++ tuk 3 kot..haha..Pencuri ni kalau nak curi pun curi la spender orang kaya. ceh!

To the underwear snatchers out there, with sincerely i show you my middle finger right to your fuc*ing face!



Penulis : Aaron Salvatore ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Stupid snatcher! ini dipublish oleh Aaron Salvatore pada hari Friday, May 27, 2011. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 1kesan cakar: di postingan Stupid snatcher!
 

1 kesan cakar:

sha said... | May 27, 2011 at 10:22 PM

Sabar ye Wawan..

Ok la tu, this ur 1st time kena curi. I dah bertime2 kena curi. Yang dalam pun kena, baju yg luar pun kena. hp pun kena. Sepatutnya, i lagi sedih.

Apa pun pada masa ni, kita kena redha. Mungkin ada salah silap kita kat mana2..Kembali kepada ALLAH.

ALLAH juga nak ingatkan kita, kita ni tak punya kuasa. Hanya ALLAH yang punya kuasa.

Lagi, semua ini hanya pinjaman dari ALLAH. Bila DIA nak ambik balik, tak kan kita nak marah?

Memang la kita rasa marah, sedih, kesal dan lain-lain lagi tapi better kita bertenang. Jangan dikenang perkara yang telah pergi. Ekeke~

Pasal pencuri tu, itu urusan dia dgn Tuhan. Ini jugak nak didik kita bersabar =)

Panjang pula, aku membebel.. hihi~ jgn marah ye 'musuh'ku. :P