Setelah tiga tahun berpisah..

Assalamualaikum..
Hari nih barulah aku ada masa tuk update blog. Sebenarnya ada banyak kerja di ofis nih tapi aku luangkan sedikit masa tuk meng'update' blog kesayangan aku nih. Ndak (tidak) sanggup pula aku mau kasi biar jak (je) blog nih terpinggir. Aku harus melawan kemalasan diri. Pejam celik pejam celik dah seploh hari kita berpuasa..yeyyy!! ndak (tidak) lama lagi sudah mau raya..yahuuu!!! Kenapa jua aku gembira ndak ketantuan (tak tentu pasal) nih? hahaha..pasal raya kali nih aku ndak (tidak) akan beraya sorang-sorang..yipppiii!!

Tengok la tajuk di atas tuh..Maaf la ye. Aku sendiri pun geli. hahaha..

Tiga tahun aku beraya sorang-sorang jak (je) di kampung. Nakuru (kenapa)? Sebab geng keras aku di kampung tuh semua dah pergi menjelajah ke negara lain. Sambung stadi di sana. Dan kebanyakan mereka stadi di Egypt (Mesir). Jeles la gak (juga) sebab aku belom penah lagi keluar dari Malaysia yang terchenta ni. Mudah-mudahan la ada rezeki nanti, aku pergi gak (juga) tu melancong dan melencong ke sana sini situ.

Petang nih aku teros balik kampung. Tapi masalahnya, aku ndak (tidak) tahu macam mana mau balik. Susah betul mau buat pilihan. Perlukah aku berenang kuak lentang di jalan raya itu ataupun renang gaya bebas? Kalau difikirkan secara logik, baik lagi aku minta tolong Superman hantar aku balik..huuuuhuu..aku mau balik niii!! Tiadakah sepa-sepa (sesiapa) yang mau hantar atau amik aku?? Public transportation pun ndak (tidak) boleh harap. Awal lagi dah berlepas meninggalkan aku. Last flight bas (yup, di sini nih basnya terbang) balik kampung aku dalam pukol 3pm. Punya main sandi (menyakitkan hati)!..Aku keluar opis kol 4.30pm..huhu..

Aku wajeb balik weekend kali ni sebab aku mau jumpa sahabat terchenta aku..hehe..member lelaki nih..nope! aku bukan gay ye..kasih sayang sesama sahabat jak..(makin lama aku explain, makin barigali (menggelikan) la pulak bunyinya)..hehe..ndada (tiada) la..men men jak bha (memain je)..kamurang (korang) kan kalau cerita macam tuh mesti cepat betul mau pikir melabe' (lebih-lebih)..matai (mati) la ! think positive! hehe.. Aku rindu kat member aku nih..my very close friend..dari sekolah rendah lagi idop bersama..eik?? bukan..kenal dari sekolah rendah..sampai lah habes sekolah menengah..sebenarnya kami ni not so close at school tapi bila di kampung quite close la sebab aku selalu jak (je) lepak rumah dia..almaklumlah, aku nih kan pemalu dan bersopan santun..member ndak (tidak) ramai..huhu..dia dan beberapa ketul jak (je) la member aku..

So sekarang nih aku sangat berharaplah agar ada makhluk Allah yang sudi membantu aku agar hajat aku nih tercapai. Superman pun aku terima, tuh pun kalau dia ndak (tidak) busy la. mau balikkk!!!!~~


**(penat pula aku nak buat entri yang macam nih)

Penulis : Aaron Salvatore ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Setelah tiga tahun berpisah.. ini dipublish oleh Aaron Salvatore pada hari Thursday, August 19, 2010. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 10 komentar: di postingan Setelah tiga tahun berpisah..
 

10 kesan cakar:

kata kila said... | August 19, 2010 at 8:07 PM

tulis jak bha bahasa sbah tu. nda perlu explain.hahahaha

Sylangster Pressure said... | August 19, 2010 at 10:53 PM

nti orang tak faham..huhu..

Miz CanisTaL said... | August 19, 2010 at 10:55 PM

haha sia ingt ko punya title tu kasi tuju sama sumandak ko... haha.. nsb lg sy x kegalian.. hehe..

Sylangster Pressure said... | August 19, 2010 at 10:58 PM

hahaha..nsb bek ko x begagar-gagar kegalian..kahkahkah

Miz CanisTaL said... | August 20, 2010 at 12:49 AM

hampir suda la.. wakakaka..klu x sia p ampas2 kpala sy sdh d dinding sebab kegalian.. hoho

zikeryhassan said... | August 20, 2010 at 1:58 AM

semakin banyak kosa kata yg aku belajar :)

ddYanie said... | August 21, 2010 at 4:44 AM

OIT2...durg c zam2 ala kazam la tu kan salah sorgnya..wee...cmna la suda muanya tu ar...bejambang kali ar..agagagaga~~

Sylangster Pressure said... | August 22, 2010 at 5:32 PM

@dd

yup, c jam la yg muli..bru jak smlm aku p jupa dia..besak2 jak pn..mcm teda prubhn..cuma kurus ckit la..

FCUTEAM said... | August 22, 2010 at 6:32 PM

nanti aiz antarkan tiket pergi balik ke kampung.. tapi bayar sendirik...

Sylangster Pressure said... | August 22, 2010 at 6:58 PM

@Aiz

Aiz terlambat..superman dh nolong..pakej pergi balik lg..mn nak cari? hua3