anak mami kah??

let me just answer that simple question...YES!! yes u r..who?? ntah la..cari sndr..

hmmm..kisahnya macam ni..
aku ni kn..aku ni sangat la x peramah..
ntah la knp tp mgkn gak krn didikan sejak kecil..
dididik untuk mnjadi x peramah??
bukannn..
biar aku stori la kat korg mcm mn kisah aku ni yg digelar anak mami..

sejak dari kecik g kn aku ni slalu je berkepit with famili..nk berkawan dgn dak2 kat kg aku pn kene kawal..well, ms tu aku masih g anak tunggal, my sis belum lahir g..so, everything pn msti ada pagar n batas..huhu..sedey..however..when my sis lahir, layanan tu still mcm tu gak..x berubah lngsung..nk pegi main bola pn kene mrh..g main gasing, mandi sungai, main masuk hutan, main basikal, main kasut roda, main badminton, main bola tmpr n byk main la sume pn kene marah..aku ms kecik mmg tertekan..tekanan jiwa n perasaan..aku ada habit tertentu yg x normal dlm pndngn masyarakat..kehkehkeh..just let it be my secret till the end la..tu xleh crita..ok, back to the topic..aku ni xde ramai kawan..bila aku dh besar sikit, aku dh pndi mmberontak..tp mcm terlmbt da..sebab sume org mcm dh xnk kwn ngan aku..myb sal prngai aku ni dh lain, bongok2 sikit kot..hahahaha..ok2..tp aku berkawan dgn dak yg 1 skul ngan aku..eveytime i hava a friend, i will b super happy..kesian kn..kawan sikit je..

to make it short, aku pn semakin dewasa..alhamdulillah la perangai pelik aku tu dh xde n i have a lot of friends..tp masalahnya ialah bila aku balik ke kg..haaa..bila aku kat kg ni aku akan jadi kera sumbang..sorg2 je kat umah, xde watpe, xde kawan, xde aktiviti..n oleh kerana itu aku slalu hang out with my parents n sis je la..n bermula lah aku pya title as anak mami, anak manja, kepit kat ketiak parents n byk g la gelaran2 yg org ckp kat aku..damn!! tp..dulu2 aku just ignore it but lately ni aku mcm terfikir balik n terasa plak (lmbt gile nk pick-up)..hahahaha..baru aku terasa betapa memalukan diriku ni..mcm mn la nk dpt awek kalo stiap kali kuar pn ngan famili..need sometime to hang out with friends gak..famili penting tp friends pn pntg gak..bukanlah nk kate aku sombong, lngsung xde friends cuma kat kg je aku mcm ni..kat tmpt lain ok je..ade ramai kawan..xla peramah sgt tp ade la beberapa org yg nk jd kawan aku..n im glad to have them as my friends..

sbnrnya kat kg ni aku ade gak kwn..my cousin..tp dorg tu masuk la dlm kategori famili..mm..kawan satu skul ngan aku pn ade..n aku mmg rapat sgt dgn dorg ni..tapi..skrg ni dorg xde kat kg..kmi masing2 sambung stadi kn..aku dh balik tp dorg tu xtaw la bila nk balik..aku kat Malaysia je..dorg kat Egypt (Mesir)..dh lebey 3 tahun xjupe..rindu gak la..lebey2 lg bila xde kawan..msti tringat kat dorg..ade gak kontek kat FB tp jarang la sgt2..kdg2 tu twice a year je ktorg kontek..sikit kn..well, boys cannot show all of their feeling right away..thats how boys will be..boys nature..huhu..

anyway kat umah ni aku kawan dgn laptop, hanpon, Gee (gitar aku), tv, mp3, kete n byk g la bende2 x hidup yg jd kawan aku..xla bosan sgt..next week aku dh mula berpraktikal..mula memasuki dunia baru..all this time, aku xpenah bekerja..kesian kn..n this will b my first..so wish me luck la k..kalo kene serap tros keje g bagus..amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnn..hehe..harap2 la dpt keje tros..xde la susah2 aku nk spen korg nti kn..kehkehkeh..(gune 'korg' mcm la ramai sgt)..hahahaha..two words = suka ati..okkkkkk...c u next time..

Penulis : Aaron Salvatore ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel anak mami kah?? ini dipublish oleh Aaron Salvatore pada hari Tuesday, May 25, 2010. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 0 komentar: di postingan anak mami kah??
 

0 kesan cakar: