Dia cakap aku sombong

Assalamualaikum..
Weh korang..haha..nak citer sikit ni..nak tau tak? Tadi kan...tadi..ceh! macam bongok je buat ayat tersekat-sekat. Tadi aku ada buat entri yang ni Emo malam purnama. Aku buat masa kat cc. Baru je tadi. Pastu aku balik la kat rumah member aku. Tempat aku lepak weekend.

Kat rumah dia ni ada juga laptop dan boleh juga online. So, aku teruskanlah nak online memandangkan malam ni aku bosan sangat. Tersangatlah bosan. So bila buka ja dashboard, aku nampak ada satu komen. Aku buka. Then aku nampak ada komen berbau tak puas ati kat aku.


smbg..sambung? sambung ape? owh bukan sambung kot. sumbang? sumbang apa lagi ni. bukan bukan. sumbing? kepala hotak ko sumbing. bukanlah. sembang? mmm..tak sesuai dengan ayat dia. sombong?

Dia cakap aku sombong. Mungkin la aku sombong. Aku pun tak tahu apa yang orang pandang tentang aku. Apa fikiran orang. Kalau aku tak senyum, orang cakap sombong. Cuba fikir, takkan la aku nak sengih2 masa jalan2 kat mana2. Kalau orang tu senyum kat aku, aku senyum balik juga. Entahlah, aku pun tak tahu apa situasi yang berlaku sampai dia nak cakap aku sombong. Aku tak sombong la. KO cube kenal-kenal dengan aku dulu, baru la kau tahu. Kalau kau diam-diam je, macam mana la kau nak kenal aku. Aku pun tak tahu kau tu siapa. Kita saling tidak mengenali. So, jangan sembarang ja cakap yang aku ni sombong.

Masih juga nak cakap aku sombong? Tell me who you are. Mari kita out pergi mana-mana. Kau sendiri tengok samada aku ni sombong atau tidak. Nak aku layan kau? Boleh. lagipun sekarang ni aku memang free. Sombong atau tidak nanti baru kau nilai. Macam? Ada bran?

Anonymous, tell me who you are.  Kalau niat kau nak bergurau, aku tak kisah. At least, tell me who you are. Very important. Kau tak puas hati kat aku, so maybe if you tell me who you are we can deal with it together. So, kau nak jadi kawan aku atau kau nak bermusuh itu terpulang dengan kau. Jika kau memilih untuk berdiam diri, kau memang penakut!

Kepada beloger lain yang terbaca entri aku ni, aku sebenarnya bukan nak gaduh, cuma nak bagi orang tu kenal siapa aku sebelum komen melulu tentang aku. Itu saja.


Penulis : Aaron Salvatore ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Dia cakap aku sombong ini dipublish oleh Aaron Salvatore pada hari Saturday, May 28, 2011. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 5 komentar: di postingan Dia cakap aku sombong
 

5 kesan cakar:

Anonymous said... | May 28, 2011 at 8:10 AM

smbg=sombong...ala..mmg smbg pn...nk sgt deal..?okeyh...give me ur fon num..2morrow we settel..ada bran??

Anonymous said... | May 28, 2011 at 8:27 AM

tkut ke der...

Sylangster Pressure said... | May 28, 2011 at 8:45 AM

eh perlu ke aku bagi num fon kat ko? tak gune otak. ko nak setel, aku ok je. set tmpt la kat sini, leceh la nk fon num mcm bodo. jgn lupe bw geng2 ko sekampung, tau la ko tu penakut.

ckp org smbg mcm la knl. nmpk sgt ko lupe mn ko letak otak ko kn. pegi cari otak ko! menyusahkan org sekeliling.

aku ckp deal ko ckp gduh. otak ko mmg dah xleh pakai. susah nak setel dgn org mcm ko ni. xpe, set tempat la kalau bran. bg nama pn x brni, ada hati nk tye aku bari ke tak..make me laugh..

takut la bro, pliss..dun disturb me..to hell with it. bring it on! pe yg ko x puas ati sgt kat aku ni hah? bgtau sikit..

PendekarPetai said... | May 28, 2011 at 9:09 AM

cehhh aku ramai kot member budak sabah kat cnie.. diorg nmpk sombong tp sebenarnyer diorg bagus.. sume jadik member rapat aku, robi, awang aka nazmie... ko pun knl diorg wan, sume member rapat aku dan diakui tak sombong.. buat bodo jer ngn anon nie....

sha said... | May 28, 2011 at 10:32 AM

Weh Wawan, aku pun rasa nk tergelak ada org cakap ko sombong. Hahaha~ Dah gelak pun..

Pada aku, ko tak sombong la. Senang berkawan dgn ko..